Avrupa'nın En Ünlü Beş Noel Pazarı

Avrupa’nın en renkli anlarına tanıklık edebileceğiniz Noel, şehirlerin farklı bir ruha bürünmesini sağlıyor. Artık bir fenomen haline gelen Noel pazarları, Avrupa’nın hemen hemen birçok noktasında yer alan bir gelenek.

 

Şehir meydanlarında kurulan bu pazarlar, renkli ışıkları, sokak lezzetleri ve etkinlikleri ile hem şehrin yerlilerinin hem de turistlerin dikkatini çekiyor. Noel pazarı geleneği Ortaçağ’ın panayır kültürünü yansıtsa da, bugün bilinen Noel pazarları çok daha yeni bir gelenek olarak görülebilir. Avrupa’nın ünlü Noel pazarlarını sizin için derledik.

 

Rathausplatz Noel Pazarı, Avusturya

 

Avusturya, Noel’de Avrupa’nın görülmesi gereken ülkelerinin başında geliyor. Bu durumun bir nedeni de başkent Viyana’nın birbirinden renkli Noel pazarlarına sahip olması gösterilebilir. Viyana’daki Rathausplatz, şehrin en büyük Noel pazarı olma unvanına sahip.

 

Tarihten bir kesit gibi duran bu pazar, süslemeleri ile dikkat çekiyor. Meydanda kurulan dükkanlardan hediyelik eşya satın alabilir veya Avusturya’ya özgü sokak lezzetlerini tadabilirsiniz. Bu pazar aynı zamanda kalabalık Noel pazarları statüsünde sayılmaktadır.

 

Colmar Noel Pazarı, Fransa

 

Fransa’da yer alan Colmar, tipik bir Ortaçağ şehrine sahip mimarisi ile görenleri tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Şehrin meydanında kurulan Noel Pazarı, Avrupa’nın en ünlüsü olarak biliniyor. Bu küçük kasaba her yıl birçok turisti ağırlıyor.

 

Birçok el yapımı ürünü bulabileceğiniz bu pazarda 200’e yakın farklı zanaat erbabının yaptığı ürünler yer alıyor. Ayrıca pazarda birçok etkinlik de yer alıyor. Sihirbazlık gösterileri Colmar Noel Pazarının en sevilen ve dikkat çeken yönü olarak biliniyor.

 

Spandau Noel Pazarı, Almanya

 

Almanya’nın başkenti Berlin, Avrupa’nın ihtişamlı ve bol etkinlikli Noel pazarları arasında yer alıyor. Sevdiklerinize uygun birçok hediyelik eşyayı bulabileceğiniz Berlin’deki Spandau Noel Pazarı, dünyanın birçok noktasından ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

 

Pazar içindeki lunaparkı ziyaret edebilir veya pazar alanında yer alan sokak lezzetlerini deneyebilirsiniz. Hediyelik eşyalar arasında Avrupa’nın genelinden gelen ürünleri bulabileceğiniz gibi Asya’dan Latin Amerika’ya farklı kültürlere ait objeleri de bulabilirsiniz.

 

 Prag Noel Pazarı, Çekya

 

Adeta zamanın durduğu bir şehir havasına sahip olan Prag, 14. yüzyıldan kalma birçok binanın arasında yer alan Noel Pazarı ile Avrupa’nın değerli noel pazarlarından birine sahip. Eski şehir denilen noktada kurulan bu pazar, birçok Çek sokak lezzetine sahip. Özellikle baharatlı sosis, sıcak şarap ve Çek usulü krepler pazarın sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.

 

Pazar alanı süslemeleri ve dekorları ile size fotoğraflık birçok imkan sunuyor. Ayrıca birçok Noel pazarından farklı olarak, Prag’daki Noel pazarının bir köşesinde eski bir gelenek olarak koyun ve keçi gibi çiftlik hayvanları getiriliyor.

 

Kopenhag Noel Pazarı, Danimarka

 

Baltık Ülkeleri, Noel ruhunu hissedebileceğiniz eşsiz bir pazara sahip. Kopenhag'da yer alan Noel pazarı, ülkenin iyi olduğu ahşap işçiliğinin birçok örneğine sahip. Pazarda yer alan ahşap oyuncaklar gelenlerin dikkatini en sık çeken ürünler arasında yer alıyor.

 

Tivoli Bahçelerinde kurulan Noel pazarı, Danimarka’daki Noel ruhunu en iyi hissedebileceğiniz pazar olarak öne çıkıyor. Ayrıca pazarda bulunan dönme dolap, atlı karınca ve buz pisti hemen hemen tüm ziyaretçilerin ilgisini çeken noktalar arasında yer alıyor.

09.12.2023