Antalya'ya Seyahat Etmek Güvenli mi?

Bilinmedik bir yere seyahat etmek heyecan verici bir aktivitedir. Ancak bazı anlarda bilinmedik bir yere seyahat etmenin size ürperti vermesi de doğal bir durum olarak öne çıkıyor. Farklı bir kültür, ilgili ülke hakkındaki kalıplaşmış düşünceler, haberler ve daha fazlası bu hissin ortaya çıkmasına neden olabilir. 

Türkiye, dünyanın çeşitli noktalarından sayısız turisti çeken bir ülkedir. Her geçen yıl artan turist sayısı ile Türkiye, önemli turizm destinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor. Özellikle Akdeniz bölgesi olarak bilinen güney, yaz tatillerinde Avrupa’nın birçok ülkesinden sayısız turisti ağırlıyor. Buna rağmen, Türkiye ve Antalya hakkında bazı doğru bilinen yanlışlar da bulunuyor. 

 

Antalya, Türkiye’nin En Güvenli Bölgesinde Yer Alıyor


Seyahat edilen yer için aranan özelliklerden biri de elbette güvenlik. Medyanın sunduğu haberler ve uzaklık, güvenlik açısından aklınızda soru işaretlerinin oluşmasına neden olabilir. Ancak Antalya hem konumu hem de sahip olduğu turizm merkezi etkisinden dolayı oldukça güvenli bir konuma sahiptir. 

Antalya, Türkiye’nin iç kesiminde yer alan bir şehirdir. Antalya’nın herhangi bir ülke sınırına veya sınıra yakın bir şehir ile yakınlığı bulunmuyor. Akdeniz’deki tek komşusu, bir diğer turizm cenneti olan Kıbrıstır. Antalya ve Kıbrıs aynı derecede güvenli turizm merkezleri olarak öne çıkıyor. 

 

Antalya Deprem Kuşağında Yer Almıyor


Türkiye hakkında doğru bilinen gerçeklerden bir diğeri de deprem hakkındadır. Doğal afetlerin en yıkıcı güce sahip olanı olarak bilinen deprem, Türkiye’nin önemli bir sorunu olarak öne çıkıyor. Elbette deprem gerçeği Türkiye’nin her yerinde geçerli bir durum değil. 

Türkiye’de aktif olan iki büyük fay hattı bulunuyor. Bu fay hatlarından büyük olanı Kuzey Anadolu Fay Hattı Türkiye’nin doğusundan başlayarak kuzey yönü boyunca devam ediyor. 

Doğu Anadolu Fay Hattı ise daha kısa olup sadece Doğu Anadolu Bölgesinde yer alıyor. Deprem, elbette Türkiye’nin belli bir noktaları için bir gerçek. Ancak Akdeniz Bölgesinden herhangi bir fay hattı geçmemektedir. Antalya deprem sorunun olmadığı şehirlerden biri olarak biliniyor. 

 

Antalya’nın Güvenliği Araştırmalarla da Görülmektedir


Şehirlerin güvenliğini araştıran birçok araştırma ve ölçme kuruluşu bulunuyor. Özellikle turizm odaklı olan şehirler belirli aralıklarla bu araştırmalara tabi tutuluyor.

 Euromonitor adlı araştırma ve ölçme kuruluşunun yaptığı 2023 araştırmasına göre Türkiye’den üç şehir yer aldı. Antalya ise İstanbul ve Muğla ile ilk 100 şehir içinde kendine yer buldu.

Numbeo’nun yaptığı araştırmaya göre de Türkiye’de güvenli bir şekilde yaşanabilecek şehirler arasında Antalya ilk üçte, dünyada yaşanacak şehirler arasında ise ilk 100 şehir arasında yer alıyor. 

 

Antalya Delphin Otelleri Sizlere Güvenli Bir Tatil Sunuyor


Antalya’nın sevilen tatil beldelerinde yer alan Delphin Otelleri, sizlere beş yıldız otel konforunun yanı sıra, size güvenlikli bir tatil imkanı da sunuyor. Delphin Otelleri, havalimanına yakınlığı ile biliniyor. Antalya ve Alanya Gazipaşa havalimanlarına yakınlığı ile bilinen Delphin Otelleri, havalimanından otele kolay bir ulaşım imkanı sunuyor. Antalya’da sakin bir otel tatili yapmak için bu yakın otelleri tercih edebilirsiniz. 

27.01.2024