Barış Suyu, Manavgat’ta Akmaya Devam Ediyor. Barış Suyu Festivali 2018

Bahar ayları ile birlikte başlayan ve yaz aylarında sıklaşan festivallerin en önemli noktalarından biri de Antalya ve ilçeleri olmaya devam ediyor.  Her biri kendine has güzelliğe sahip olan ilçeleriyle Antalya, birbirinden güzel festivalleri, yaz aylarında ilde bulunan yerli ve yabancı turistlerle de buluşturuyor. Festivaller konusunda en iddialı ilçelerden biri de Manavgat.  Artık bir gelenek haline gelen 3 festivale her yıl ev sahipliği yapan Manvagat, Temmuz ayı başında düzenlediği Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali’nin ardından şimdi de Manavgat Barış Suyu Festivali’ne hazırlanıyor. İlçede Eylül ayında da Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali yapılacak. Side festivali hakkında da detaylı bilgilere ayrıca ulaşacağınız bu sayfalarda şimdi yüzümüzü Barış Suyu Festivali’ne çevirelim. Bakalım 22. Manavgat Barış Suyu Festivali ne zaman başlıyor ve festival programında neler var?

22. Manavgat Barış Suyu Festivali Hangi Tarihlerde?

Bu yıl 22.si düzenlenecek olan Manavgat Barış Suyu Festivali, Manavgat Belediyesi’nin yaptığı basın lansmanına göre 10 Ağustos’ta başlayacak ve 3 gün sürecek. Festival için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken bu yılki organizasyonda da yine dikkat çeken etkinliklerin yanı sıra ulusal çapta önemli isimlerin konserleri, festivale damga vuracak. Yaklaşık 100.000 kişilik nüfusu ile Antalya’nın en büyük ikinci ilçesi olan Manavgat’ta belediye, ilçenin coğrafi güzellikleri ve tarihi ile hak ettiği etkinlikleri organize etmeyi hedefliyor. Tamamen ücretsiz ve halka açık olacak olan 3 günlük 22. Manavgat Barış Suyu Festivali merkez üssü olarak Manavgat merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’na kurulacak Barış Köyü oluşturulacak. 1997 yılından itibaren düzenlenen ve Antalya’nın en eski festivallerinden biri olan Barış Suyu Festivali’nin bu yıl, 10 Ağustos Cuma gecesi başlayıp, 12 Ağustos Pazar gecesi sona erecek. Festivalin bu yılki programında hangi konserler ve hangi özel etkinlikler bulunuyor, ayrıntılı olarak görelim.

22. Manavgat Barış Suyu Festivali Konserler ve Etkinlikler

Manavgat Belediyesi’nin yaptığı açıklamaya göre Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak Barış Köyü, ana etkinlik alanı olacak. Festival kapsamında verilecek konserlerde ise Hadise, Serdar Ortaç, Yüksek Sadakat, İrem Derici, İpek Demir, Jehan Barbur gibi önemli isimler geçiyor. Henüz konser programı net olarak açıklanmadı ancak basın lansmanında 6 şarkıcı/ grup konserinden bahsediliyor. Festivalin tüm gecelerinde konser olacağı ve toplam 3 gecenin olduğu düşünülürse Manavgatlıların ve Manavgat Festivali’ne katılacak yerli ve yabancı turistlerin konsere doyacağı bir program geliyor, denebilir. Festivalin ilk gecesi ve kapanış gecesinde konser programının ağır toplarının çıkacağı yapılacağı kabulüyle Serdar Ortaç ve Hadise’nin sahne alacağını tahmin edebiliriz. Türk popunda önemli bir çıkış yapan ve özellikle yeni dönem gençlerin önemli bir kesimini yakalamayı başaran İrem Derici de sahne alarak Manavgat’ı ayağa kaldırmaya geliyor. 2000’li yılların başında kendisini gösteren ve ülkemiz adına Eurovision şarkı yarışmasında da yer alan Yüksek Sadakat de bu yılın festival programında hafif rock müzik tercih edenlere hitap etmek üzere sahne alacak. Festival organizasyonu, konserleri belirlerken her tercihe olabildiğince geniş bir alandan seslenmeyi hedeflemiş olacak ki programda Jehan Barbur da var. Alternatif bir ses ve tarz olan Jehan Barbur, özellikle son 10 yılda kendi kitlesini oluşturmuş bir müzik insanı. Jehan Barbur dinlemek isteyenler ve 10-12 Ağustos tarihlerinde Manavgat’a yolu düşenler için iyi bir fırsat. İlk albümünü 2016 yılında “Unutuverdim” ismiyle çıkaran genç şarkıcı İpek Demir de hem kendi şarkılarını hem de sevilen pop şarkılarını söylemek üzere festival kapsamında olacak. Tam ismi “22'inci Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali “ olarak belirlenen festivalin etkinlik bölümünde ise Barış Köyü içine kurulacak stantlar aktif olacak. Barış Köyü içinde yer alan stantlar sıcaklar nedeniyle saat 17:00 ile 20:00 arasında aktif olacak. Her yaşa hitap edecek şekilde tasarlanan etkinlikler içinde atölye çalışmaları dikkat çekiyor. Cam atölyesi, ebru atölyesi, kitap ayracı, bileklik gibi üretim atölyelerinin olacağı köy içinde bir de festivalin ruhuna uygun olacak şekilde; küslerin barıştırılacağı “ Barış Köşesi” oluşturulacak. Barış Köyü içinde kurulacak stantların yanı sıra festival boyunca kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik eğlenceli özel etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor. Festivalin ana merkezi Barış Köyü olmakla birlikte yine festival kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde açılacak resim ve fotoğraf sergileri de ziyaretçilerini bekliyor olacak.  Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada bu yıl Manavgat festivallerinin ana temasının ve sosyal mesajının “Çocuğumuza Dokunma” olduğunu ve son zamanlarda ulusal çapta haber olarak herkesin canını yakan çocuk istismarına bu anlamda dikkat çekmeyi istediklerini belirtti. 

Manavgat Barış Suyu Festivali İsmi Nereden Geliyor

Su ile Manavgat, adeta iç içe geçmiş iki hayat. İlçede yer alan Manavgat Şelalesi, Antalya’nın en büyük ırmaklarından biri olan Manavgat Nehri’nin döküldüğü yer. Her ne kadar ismi Manavgat Çayı olarak geçse de üzerinde tekne gezintileri yapılan ve yüksek debili bu akarsu nehir sınıfında yer alıyor. Su konusunda çok bereketli olan Manavgat,  Toroslardan gelen suların Akdeniz ile buluştuğu çok özel bir konumda bulunuyor. 1997 yılında Manavgat Belediyesi’nin girişimleriyle yapılmaya başlanan festival, ilçenin karakteristiği üzerinden su ile adlandırılmış ve suyun yarattığı evrensellik ve saflık nedeni ile de bu festivale Barış Suyu ismi verilmiş olarak tahmin ediliyor. Bugün bu konuda net bir bilgi olmamakla birlikte Manavgat Çayı’nın barışın simgesi olarak kabul edilmesi her yıl ses getiren bir organizasyonun adında “Barış” kelimesinin geçmesi, geleceğimiz açısından çok değerli.  Dünyada bugün insanlığın kendi iç barışına ve toplumsal barışa çok ihtiyacı var. Bu vesileyle de Manavgat’ın doğa harikası suları hep barış için aksın diyoruz. 

Manavgat’a Ulaşım

Antalya merkezinin doğusunda, kent merkezi ile Alanya arasında kalan Manavgat’a Antalya’dan ve Alanya’dan ilçe araçları ile kolaylıkla ulaşılabilir. Her iki yönden de ortalama 30-40 dakika mesafede yer alıyor. Manavgat’a Konya’dan da direkt ulaşım mümkün. Manavgat’ın tarihi ve doğal güzelliklerini her yıl düzenlenen bir gelenekle buluşturmak için 22'inci Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali, 10-12 Ağustos tarihlerinde sizleri bekliyor. Antalya’nın tarihi ve mekanlarının yanı sıra güncel haber ve etkinlik detaylarını da sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Keyifli bir yaz mevsimi dileriz. www.delphinhotel.com

02.07.2021